You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda belirli standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü cepheında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli öge panik amerikan bar ile uyumlu Yangın Çıkış Kapısı olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin verimsiza düşmesidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna allıkınmasına yardımcı evet ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni, her çtay yapı içinde bulunan insanların ve sair hararetliların yangın veya rastgele bir ivedili keyfiyet sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, binalması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları ortada iz almaktadır.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara muvafık şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın bapsı, autarı sevap açılacak şekilde kullanılır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Bedelı etkileyen baş faktör bapnın ode peklik seviyesidir. Bu ateşe peklik seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme bünyeları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page